4.35. L. J. Smith ,,Slaptasis ratas“


showMaždaug prieš metus baigiau žiūrėti serialą, kuris buvo pastatytas pagal šią knygų seriją (tiesa, dėl nedidelio populiarumo po vieno sezono buvo atšauktas) ir, pripažinsiu, paliko ne patį geriausią įspūdį. Labiausiai tuomet nepatiko pagrindinių veikėjų charakteriai bei juos vaidinantys aktoriai. Todėl iš knygos nesitikėjau nieko gero, nors visgi neatsispyriau pagundai ją pasiimti, vos tik sužinojusi, kad knyga pagaliau išleista lietuvių kalba.

Kesė- mergina, kuri su mama atsikrausto pas senelę į Naująjį Salemą (!). Mokykloje ji nepritampa, nes kažkodėl jos šalinasi, o dar ir užsitraukia kažkokio Klubo, kuris šeimininkauja mokykloje, kelių narių pyktį ir tai tik apsunkina padėtį. Bet viskas pasikeičia, kai Kesė susipažįsta su netoliese gyvenančia Diana, kuri, kaip greitai išaiškės, taip pat to Klubo narė..

Neskaitykite anotacijos, pateiktos paskutiniame puslapyje. Nežinau, ką sau mano leidėjai, vietoj normalaus aprašymo pateikdami tokį, kuriame paminėti visi svarbiausi šios knygos įvykiai ir dar užsiminta apie tai, kas vyks kitoje dalyje.

Na, o kalbant apie turinį tai pradėsiu nuo šiokių tokių pastebėjimų, kas man nepatiko. Visų pirma, veiksmo vieta: kodėl būtinai reikia viską sieti su Salemu? Argi magiškų galių turintys asmenys negali gyventi ir kitur? Be to, tai jei ne pirma, tai tikriausiai antra užuomina skaitytojui, kuris dar kaip ir nežino apie ką bus rašoma. Tačiau juokingiausia buvo tuomet, kai perskaičiau Kesės močiutės aprašymą, kuris visiškai atitinka raganos prototipą, o ką jau kalbėti apie kabantį juodą puodą/katilą virtuvėje. Pernelyg perspaustas pasirodė ir Dianos aprašymas, t.y. tai, kaip Kesė jos nenustoja apibūdinti tokiais epitetais kaip spindinti gražuolė ir pan. Tam skiriama tiek daug sakinių, kad tiesiog neįmanoma pastebėti, kaip tai perspausta. Po to kiek keistoka buvo tai, kad viena iš merginų- Fei- sakėsi esanti dvyliktokė, tačiau kodėl ji lankė pamokas kartu su Kese, kuri- vienuoliktokė? Na, o bene pats didžiausias minusas yra meilės linijoje, kadangi išlenda daug sykių girdėtas ,,myliu, bet negaliu būti kartu“, o priežastys kaip visuomet kvailokos, tačiau pats faktas yra labai erzinantis ir dėl ko taip yra, net nebesvarbu..

Kadangi tai yra pirmoji knyga, autorė leidžia susipažinti su pagrindiniais veikėjais, viskas pakankamai ramiai einasi, jokių didelių netikėtumų ar didžiulio veiksmo (telieka tikėtis, kad kitose knygose jo bus). Tačiau jo man šįkart ir netrūko, nes buvo pakankamai įdomu skaityti, nepaisant to, kad nieko ypatingo ar nežinomo ten nerašė. Veikėjų, kurie yra svarbūs, yra pakankamai nemažai (,,Klubą“ sudaro 12 žmonių), jų charakteriai skirtingi, tačiau pati ryškiausia, be abejonės, Fei- blogiukė, intrigantė, kuri įnešti turėtų daug painiavos. Pamenu, seriale ši veikėja man labiausiai patiko, o ir aktorė parinkta išties puikiai. Nors, kad jau užsiminiau apie serialą, tai kol kas radau mažai panašumų (nebent daugiau pasiremta buvo kitomis dalimis), o ir aktoriai parinkti ne per geriausiai, ir dėl viso to tikrai gaila.

Vasarą, kai karštas oras neleidžia normaliai mąstyti, nesinori nieko sudėtingo, o tik kramtoškės, sukramtomos per keletą valandų, po to dar kurį laiką maloniai prisimenamos, o galop užmirštamos, ši knyga puikiai tinka. Lengva, paprasta ir nuoširdi, kad ir banali, standartinė, tačiau po jos liko tik teigiamos emocijos ir noras imtis kitų dalių.

Kam patinka visokios YA fantasy knygutės, rekomenduoju.

Knygų serija

  • ,,Slaptasis ratas“ (The Initiation)
  • The Captive
  • The Power
  • The Divide*
  • The Hunt*
  • The Temptation*

_________________

* šios dalys parašytos ne L. J. Smith, bet kitos autorės Aubrey Clark. Visi trys tęsiniai pasirodė tik pastaraisiais dvejais metais po to, kai pasirodė serialas.

Ekranizacija

2011-2012-aisiais rodytas serialas ,,The Secret Circle“, kuriame pagr. vaidmenis atliko Britt Robertson, Thomas Dekker, Phoebe Tonkin ir kiti. Serialas turi 22 epizodus.

2 komentarai “4.35. L. J. Smith ,,Slaptasis ratas“

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.