7.5. James Patterson ,,Siuzanos dienoraštis Nikolui“


siuzanos dienoraštisŠi knyga visiškai per klaidą atsidūrė tarp nuosavų knygų – tik grįžusi su ja namo supratau, kad įsigydama maniau, jog tai – visai kita knyga. Bet, kaip sakoma, nuo žioplumo vaistų nėra.

Marja galvoja suradusi tobulą vyrą Metą, tačiau šis nutaria su ja išsiskirti, kol ši nespėjo pranešti jam svarbios naujienos. Metas nusiunčia Marjai siuntinį, kuriame – Siuzanos dienoraštis Nikolui. Dienoraštyje, kurį rašė Meto žmona Siuzana savo sūnui, atskleidžiama visa jų meilės istorija, o Marjai ima aiškėti Meto išsiskyrimo su ja priežastys.

Dar neperžengusi penkiasdešimties puslapių pakvipo muilo opera. Tikėjausi, kad toliau bus įdomiau, bet teko nusivilti. Kadangi knyga nėra didelės apimties (250 psl, bet jei būtų išimti visi tušti ar pustuščiai puslapiai, gautųsi kur kas mažiau), mesti jos neketinau, tačiau nieko nebūčiau praradusi, jei būčiau nutarusi nebeskaityti.

Tobula moteris, tik su širdies problemomis. Tobulas vyras, kuris tikras visų galų meistras (dažytojas, nors man rodos jis užsiėmė ir kitais remonto darbais, poetas, geras kulinaras), pasižymintis ypatingu dėmesio rodymu. Tobuli santykiai. Tobulas vaikas. Kad viskas baigsis kažkurioje vietoje blogai, aišku nuo pat pradžių. Dar yra Katja, kuri įtartinai panaši į Siuzaną savo būdu, bei dabarties Metas, kuris Katjos apibūdinamas lygiai taip pat, kaip dienoraštyje jį aprašo Siuzana. Taigi visa knyga apie tai, kokie visi tobuli, po truputį ruošiama ašarų pakalnėms, centre – meilė, meilė, meilė, aišku, įterpiant vieną kitą niūresnį epizodą, bet tikriausiai vien tam, kad būtų sugrąžinta pusiausvyra ir skaitytojui visiškai neatsibostų. Nors ką jau čia, man nusibodo. Nemėgstu knygų, kur viskas sukasi apie meilę, kur nepaliekama nė kiek intrigos (na, gal nebent klausimas kilo, kas su vaiku nutiko), nėra kažkokių ryškesnių posūkių ir viskas sužaidžiama tik kulminacijoje pateikiant tragediją, kuri taip ir nesujaudino, nes tiesiog jau buvo galima nuspėti, kaip ten kas bus. Ir tas bandymas apgauti skaitytoją gan nevykęs. Ir pabaiga, kad ir nuspėjama, bet pateikta labai jau nekaip. Dar vietomis Siuzana samprotavo apie gyvenimą, tikiu, kad kažkas ir ne vieną sakinį nusirašys, galvodami, kaip taikliai ir teisingai ten įvardintos tam tikros idėjos, tačiau, kaip ir visa kita, taip ir tie pasvarstymai atrodė perspausti ir tik viską dar labiau pasaldinantys.

Saldu. O saldūs knygų siužetai retai kada mane sužavi.

Ekranizacija

2005-aisiais pasirodė televizijai skirta romantinė drama Suzanne’s Diary for Nicholas. Daugiau informacijos apie filmą galite rasti čia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.